تراکنش های بانکی و مالیات
تراکنش های بانکی
بعضی از دوستان درخصوص مالیات بر تراکنش های بانکی سوال می کنند ، و می پرسند چند درصد واریزی به حسابهای ما بعنوان مالیات اخذ خواهد شد ؟ و یا بر چه اساس مالیات تراکنش ها محاسبه میگردد ؟در این مقاله قصد داریم پاسخ پرسش هایی که در خصوص مالیات بر تراکنش های بانکی مطرح میگردد بیان کنیم.
تراکنش های بانکی و مالیات
باید در ابتدای کار بگویم ما هیچ مالیاتی در خصوص تراکنش های بانکی نداریم. و مالیاتی که اخذ میگردد بر اساس سودی هست که ان شخص یا موسسه بدست آورده است و سود به زبان خیلی ساده حاصل کسر کردن هزینه ها از مبلغ درامد می باشد. یعنی ما یک کالا و یا خدماتی ارایه داده ایم و مبلغی را دریافت کرده ایم که به این مبلغ درامد گفته میشود و هزینه هایی که برای بدست اوردن ان کالا و یا خدمات انجام شده تا به مرحله فروش برسد همانند اجاره محل و غیره بعنوان هزینه تلقی میگردد . حال اگر این هزینه را از درامد کسر کنیم به عددی بنام سود خواهیم رسید که سازمان امور مالیاتی بر اساس ان از ما مطالبه مالیات می نماید.
نکات تراکنش های بانکی
بیشترین ابهاماتی که درخصوص تراکنش های بانکی وجود دارد به تجاری و غیر تجاری بودن حساب می پردازد.
بانک مرکزی به منظور جدا سازی حساب های شخصی و تجاری بخشنامه ای صادر کرد و اعلام نمود که هر حسابی که در یک ماه بیش از صد تراکنش واریز داشته باشد و جمع مبلغ ان به سی و پنج میلیون تومان برسد بعنوان حساب تجاری شناخته می شود و به سازمان امور مالیاتی جهت بررسی ارجاع میگردد در همین راستا چند نکته را باید مطرح کنم .
- صد تراکنش و واریز و سی و پنج میلیون تومان در یک ماه باید در کنار یکدیگر اتفاق افتاده باشد. یعنی نمیتواند صد تراکنش انجام شده باشد و جمع مبالغ به سی و پنج میلیون نرسیده باشد و به عنوان حساب تجاری تلقی کرد.
- تراکنش های برداشت و هزینه ، جزء تراکنش هست وی بعنوان تراکنش واریز محسوب نمیگردد و حتما باید واریز به حساب صورت گرفته شده باشد.
- هر فردی با یک کدملی می تواند در بانکهای متفاوتی حساب داشته باشد ولی ملاک تجاری بودن یک شماره حساب متلق به یک نفر می باشد و جمع همه تراکنش ها در همه بانک ها مد نظر نخواهد بود.
- حسابهای متصل به ابزارهای پرداخت (پوز ، درگاه پرداخت و… ) به صورت پیش فرض بعنوان حساب تجاری تلقی میگردد و در خصوص انجام عملیات واریز و برداشت می بایست احتیاط لازم را داشت و حسابهای شخصی و تجاری را از یکدیگر تفکیک کرد.
- حسابهای شخصیت های حقوقی (شرکت ها ) خود به خود یک حساب تجاری هست و باید کاملا جدا از حسابهای شخصی مالک ویا مدیر موسسه لحاظ گردد و عملیات حسابداری انجام گیرد . و به تفسیر استانداردهای های حسابداری فرض تفکیک شخصیت را باید رعایت کند.
- حال اگر حسابی صرفا در یک ماه دارای چنین شرایط شد و صد تراکنش واریز و به جمع سی و پنج میلیون تومان رسید ، نمیتوان بعنوان حساب تجاری شناسایی کرد و بر اساس ان مالیات را محاسبه و پرداخت نمود .بلکه با داشتن اسناد و مدارک جهت اثبات غیر تجاری بودن می توان به سازمان امور مالیاتی مراجعه نمود و دفاع کرد.
راهکارهای نجات از مالیات تراکنش های بانکی
موارد بالا نکته هایی بود که در خصوص تراکنش های بانکی اعلام کردیم حال شاید سوال این باشد که ما اگر حسابمان در یک ما چنیم اتفاقی افتاد چکار باید کنیم ؟ که در ادامه توضیح خواهین داد.
- بخاطر اینکه سازمان امور مالیاتی طبق قوانین می تواند برگردد و اسناد و مدارک پنج سال گذشه مارا بررسی نماید بنابراین نگهداری اسناد و مدارک غیر درامدی و تجاری بودن واریزی های غیر عادی از اهیمت زیادی برخوردار می باشد.
- امروزه اکثر ما از همراه بانک و یا اینترنت بانک استفاده میکنیم و امکانی که این نرم افزارها در اختیار ما قرار داده اند یاداشت هایی هست که می توانیم بر روی هر تراکنش قرار دهیم و پیشنهاد ما این است که با توجه به گذشت زمان و احتمال اینکه ما فراموش کنیم، واریزی ها به چه دلیل بوده حتما یک یاداشت کوچک بر روی هر تراکنش داشته باشیم تا در صورت لزوم بتوانیم دفاع کنیم و مدارک ان را ارایه کنیم.
- اشخاصی که در حوزه مشاغل کار میکنند یک حساب را بعنوان حساب تجاری برای خود در نظر بگیرند و کلیه واریزی و برداشت های تجاری را از ان یک حساب انجام دهندتا در صورتی که نیاز به رسیدگی بود دچار سردرگمی نشده و بتوانند با ارایه اسناد و مدارک از خود دفاع کنند.
تراکنش های مشکوک
نکته ای که حایز اهیمت است کلیه مطالبی را در فوق گفتیم مبنی بر این نخواهد شد که بانک مرکزی تراکنش های مشکوک و یا یا غیر معقول را بررسی نکند. بلکه بانک مرکزی و واحد مبارزه با پولشویی حسابهای مشکوک را بررسی خواهند کرد و در صورتی که مورد پولشویی اتفاق افتد به طور جد بررسی می نمایند.
با توجه به مطالب فوق متوجه شدیم که تراکنش های بانکی به خودی خود مالیاتی در بر ندارد ولی اگر حسابی بعنوان تجاری شناخته شد، واریزی های ان حساب بعنوان درامد شناسایی خواهد شد و چنانچه ما اظهارنامه عملکردی ارایه نکرده باشیم بر اساس اطلاعاتی که سازمان امور مالیاتی از منابع متعدد کسب نموده است ، بر اساس ضریب سود فعالیت ان حرفه و شغل مالیات شما را حساب خواهد کرد و از شما مطالبه خواهد نمود.
دیدگاهتان را بنویسید