حسابداری
برای اینکه بدانیم حسابداری چیست باید تعریف حسابداری را بدانیم که بسیاری از صاحب نظران از حسابداری تعریف های متعدی ارایه نمودند که بعضی ها از آنها حسابداری را فن ، بعضی ها علم و بعضی ها هنر تعریف کردند که تعدادی از تعریف ها به شرح زیر است:
- حسابداری یک فن ضروری برای فعالیت های اقتصادی افراد شرکت ها و بانک ها محسوب می شود که محصول نهایی ان گزارش ها و صورت های مالی است.
- حسابداری یک نظام پردازش اطلاعاتی است که داده های خام مالی را دریافت کرده و انها را به نظم درآورده و محصول نهایی که همان صورتهای مالی است برای استفاده ذینفعان ارایه می دهد.
- حسابداری دانش و فنی است که با هدف جمع اوری ، تجزیه و تحلیل و ثبت و طبقه بندی و تلخیص و گزارش اطلاعات مالی اقدام می کند
- حسابداری سیستم اطلاعاتی هست که نسبت به جمع آوری اطلاعات ، طبقه بندی و تلخیص و در نهایت گزارش اطلاعات مفید به ذینفعان ارایه می نماید.
دلیل استفاده از حسابداری چیست ؟
حسابداری به اندازه تاریخ تمدن بشر قدمت دارد و انسانها از بدو وجودی که حتی به صورت قبیله ای زندگی می کردند با حسابداری سرو کار داشتند که گواه این مطلب کتیبه های سفالی کشف شده از تخت جمشید و دیگر مناطق جهان هست. حال شاید بپرسید انسانهای اولیه که سوادی در خصوص مال و اموال و حساب و کتاب نداشتند چگونه می توانستند کار حسابداری را انجام دهند. در زمان های قدیم اینگونه بوده که اگر قبیله ای کالایی به قبیله دیگر می داد در عوض می توانست کالای دیگری را جایگزین بگیرد و یا چنانچه کالایی ارزش کم و یا زیادی داشت می توانست با یکدیگر به توافق برسند و مبادله را انجام دهند بعنوان مثال کسی که یک گوسفند می خواست بگیرید ممکن بود ده عدد مرغ را تحویل دهد تا بتواند مبادله را انجام دهد و چنانچه تعداد لازم مرغ نداشت و یا بعنوان مثال هشت عدد مرغ را داشت می توانست کالایی را جایگزین کند و یا به طرف مقابل بدهکار می شد تا بعدا بدهی خود را پرداخت کنند و ممکن بود این مبادلات برای طرفین ثبت و ضبط گردد و یا به ذهن ها سپرده شود. حال با گسترش تجارت و یکجا نشینی و نیاز به مبادلات بیشتر برای رفع نیازها مجبور به ثبت و ضبط مبادلات اقتصادی و مالی گردید و چنانچه تجار این مبادلات را ثبت و ضبط نمیکردند متوجه نمیشدند چقدر طلب کار هستند ، چقدر بدهکار هستند و چه میزان سود و یا زیان دارند بنابراین نیار به راه و روشی بود تا بتوان این اطلاعات را ثبت ،خلاصه ، طبقه بندی و گزارش به ذینفعان شد که مفهمومی بنام دفتر داری پدیدار شد که این اقدامات را انجام می داد ولی بعد قرون وسطی نیازی بالاتر از این احساس شد که گزارشات مالی می بایست تجزیه و تحلیل گردد و نقاط ضعف و قوت یه بازرگان و یا تولید کننده گوشزد می شد که حرفه حسابداری این فعالیت را انجام می دهد و حیطه کاری خود را فراتر از موضوع دفتر داری قرار داده است که اقای لوکا پاچیولی یک کشیش ایتالیایی حدود سال 1495 میلادی حسابداری دو طرفه را ابداع نمود که در حال حاضر نیز از ان استفاده میگردد.
امروزه با گسترش علم و ارتباطات و وجود کامپیوتر و اینترنت،کار حسابداری راحتر شده و نیازی به نوشتن های زیاد در برگه های کاغذی و یا گشتن دنبال اطلاعات نیست و کامپیوتر توانسته این مشکل را حل کند و پس از ثبت اطلاعات در نرم افزارهای حسابداری گزارش گیری اطلاعات بسیار راحت شده و به راحتی می توان در یک لحظه میزان عملکرد یکساله یک شرکت را متوجه شد.
برای اینکه به نرم افزارهای گزارش دهنده اطلاعات حسابداری اشرافیت لازم داشته باشیم باید به عملیاتی که نرم افزارهای کامپیوتری انجام می دهندآگاه بود. بعنوان مثال بدهکار یا بستانکار کردن یک حساب در کجای صورت های مالی اثر خود را خواهد گذاشت؟ ما ابتدا می بایست انواع حسابها و نحوه بدهکار و بستانکار کردن انها را بشناسیم و روند رسیدن آنها تا صورتهای مالی را بدانیم تا متوجه شویم که نرم افزارهای مالی چگونه عمل می کنند ، ما در این سایت آموزش های مفیدی برای مباحث حسابداری داریم .
حسابداری با استانداردهای جهانی که برای خود تعریف کرده است توانسته در کشورهای متفاوت گزارش تقریبا یکسانی را برای ذینفعان ارایه نماید و باتوجه به اینکه همه شرکت های تجاری ملزم به استفاده از یک استاندارد نسبتا جامع و یکسان هستند ،می توان شرکت ها را تا حدود زیادی از نظر مالی با یکدیگر مقایسه کرد. حال با توجه به توضیحات بالا برای اینکه بدانیم یک واحد تجاری چه میزان دارایی، سود و یا زیان داشته است ، نیاز به دانش حسابداری هست. ما در این سایت آموزش های بسیار مفیدی برای مباحث حسابداری داریم که از شما دعوت می کنم با ما همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید